Höstmilen 18/10-20

En racerapport från David Lunde: Höstmilen utanför Norrköping

Idag sprang jag Höstmilen från Sörsjön till Jursla 10,6km. För att anpassa sig till gällande regler hade de anordnat med vågstarter om ca 40 personer. Jag var anmäld till herrar elit som startade 10:30. Kvalificeringstid för denna grupp var att ha gjort höstmilen 10,6 på under 44 min. tidigare. Jag hade som bästa resultat 43:09 från 2018. Kallt, blåsigt och soligt vid start med ca 4 grader varmt - vilket innebar t-shirt, klubblinne och splits på kroppen.
Banan inleds med 5,5km på en böljande grusväg med några jobbiga stigningar och rejäla utförslöpor. Startfältet spred ut sig ganska snabbt och jag hamnade någonstans i mitten. Hade svårt att hitta en jämn rygg att ligga med, plockade ett par löpare och blev passerad av en fram till den lååååååååånga backen efter 5,5 km. Därifrån varken passerade jag någon eller blev passerad själv. Det blev sololöpning. Benen tog rejält med stryk uppför den långa stigningen och jag såg närmsta löpare sakta men säkert försvinna iväg i skogen. Kilometrarna fram till mål var plågsamma, med ojämn löpning uppåt och nedåt. Jag lyckades forcera något slags avslut de sista 2km och avståndet till killen framför krympte men jag var aldrig riktigt nära. Kroppen var inte tipp-topp idag men jag lyckades ändå putsa mitt banrekord och gick i mål på 40:18 vilket räckte till 13e plats. Målet var sub40.

Efter loppet bar det hemåt för att fira min 41-års dag. En rolig present som jag fick var en öl från en micro-bryggare där etiketten var designad av min mor.

David20201018
Foto: David Lunde 


Du är här: Hem Resultat Höstmilen 18/10-20