Oppebylöpet 2020

OPPEBYLÖPET inställt i maj preliminärt framflyttat till den 4 oktober 2020

Löparklubben Nyköpings Runners har tagit beslut (2020-04-02) att ställa in Oppebylöpet i maj och flytta tävlingen preliminärt till söndagen den 4 oktober 2020 pga. den pågående pandemin.

Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, april 2020: ”Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus och begränsa antalet åskådare. Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.”

”Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning. De nya allmänna råden innebär att man bör undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Det är också viktigt att människor håller avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera”

Vissa av dessa råd blir svåra att hålla, t.ex. avstånd till varandra på startlinjen eller kön till nummerlapparna. Vi flyttar fram Oppebylöpet preliminärt till den 4 oktober och hoppas att världen ser lite bättre ut då. Ni som anmält er får naturligtvis tillbaka startavgiften. Vi hoppas att ni kan komma och springa en hösttävling i oktober istället.

Tills dess får alla ha det bra och försöka hålla sig friska. Träna och njut av naturen när ni känner er pigga och krya.

Med en förhoppning att vi ses i höst.

/Styrelsen LK Nyköpings Runners.

UPPDATERAT: Oppebylöpet helt inställt under 2020. Hösten 2020 blev tyvärr inget bättre läge i pandemin och smittspridningen.

lknr logga

Oppebylopet2019startbildOppebylopet2019FB 3

Du är här: Hem Oppebylöpet Resultat Oppebylöpet 2020