Årets löpare 2020

Årets löpare 2020

Starten på tävlingssäsongen har börjat bra för några klubbmedlemmar.

David Lunde slog till med ett nytt bra resultat på Sollentuna halvmaraton i mars på det nya personliga rekordet 1:19,59. Sedan tidigare har David sprungit 10 km, 36,29 i Norrköpings Varvetmilen. Nu siktar han på ett bra maratonresultat i danska Köpenhamn i maj.
Katarina Eriksson har också två bra resultat från januari i år. På nyårsdagen deltog hon i Auckland halvmaraton 1:36,40 samt ett 10 km lopp i Whangarei på Nya Zealand, 45,10. Bara hoppas att det går att få till en mara i höst.
Förra årets ”Årets löpare” Janne Johanssons tävlingssäsong har inte börjat ännu. Men enligt tillförlitliga källor går träningen bra.
En annan som också är aspirant på titeln är Per Nilsson. Han kör den hårda vägen och börjar med Stockholm maraton i slutet i maj. Sedan planeras de andra distanserna senare i höst. Tommy Ericsson hade en god och bra chans att kunna ta titeln redan förra året men en krånglande hälsena gjorde att maran skulle blivit just en mara. Hoppas det går bättre i år.

Fajten fortgår. En uppdatering kommer efter sommaren till dess träna på och ta det lugnt i löparspåret!

PS Enligt obekräftade källor, ryktas att Viveka Rüffel ska köra en höstmara och nu börjar det bli intressant för det finns inga godkända resultat på maraton, halvmaraton och 10 km landsväg i K80. Resultaten räknas som bekant på den svenska rekorden på distanserna och åldersklasserna. Minsta procentskillnad är det som gäller. Svenskt rekord = 0%

Aretslopare2020
Vem blir årets löpare 2020? Fotomontage 

Uppdaterad: En artikel skriven första april....ska man nog inte tro på. I ärlighetens namn så har ingen sprungit någon tävling i år (pga Covid 19). Vi får se om vi lyckas klämma in alla distanser i höst så vi kan kora årets löpare 2020. 

Du är här: Hem Artiklar - Övrigt - mm - Årets löpare 2020